Middeleeuws muziekensemble speelt er op los

Goet en de Fyn waarvan de naam ontleend is aan het 14 eeuwse Egidiuslied is een professioneel muziek ensemble dat zich specialiseert in oude Nederlandse, Vlaamse en Franse liederen, dansmuziek, muzikale gedichten en folklore vanaf de vroege Middeleeuwen, de Gouden Eeuw en de opstand in de Nederlanden.

De muzikanten van Goet ende Fyn begeleiden zichzelf, o.l.v. Robbert van Lint, op diverse authentieke instrumenten waaronder de draailier, Keltische harp, eenhandsfluit, psalterium, Vlaamse doedelzak, koehoorn, vedel, cittren organisatrum en brengen in hun diverse programma’s  een afwisseling van ernst en luim en muzikaal, luisterend en lichtvoetig vermaak.

Zij zullen op 6 april de optocht vanuit de Oude Markt muzikaal begeleiden en later in de stad op diverse plekken gaan spelen.

Lees meer over Vlissingen 1572

Programma 2024

Het programma voor de komende editie van Vlissingen 1572 is bekend. Op zaterdag 6 april bruist de binnenstad van Vlissingen van de

Drie muzikale straatacts te zien

Op de valreep zijn er nog een aantal mooie muzikale straatacts bij gekomen. Geniet lekker van al het moois dat deze drie