Kom luisteren naar Ons Genoegen

Orkesten zoals de Koninklijke Harmonie Ons Genoegen kenden ze nog niet toen de Vlissingers in 1572 de Spanjaarden versloegen. De oudste verhandelingen over het muziekleven in de Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden, dateren van de 2e helft van 18e eeuw. Ver voordat onze vereniging op 12 augustus 1890 werd opgericht. Muziek uit de tijd van de opstand heeft Ons Genoegen dan ook niet op de lessenaar, wel hebben ze een gevarieerd repertoire opgesteld. 

Ze spelen onder andere de Provinciale Rei; dit is deel 3 van de Zeeuwsche Reien. Dit is een Zeeuwse boerendans, gecomponeerd in 1912 door Jan Morks, componist van ons Zeeuwse volkslied. Ook Rhapsody from the Low Countries staat op het programma. In dit stuk verwerkte de Nederlandse componist Henk van Lijnschoten vier volksliederen. Herken je ze? Ze brengen natuurlijk nog meer stukken ten gehore. Onder andere Let it Be en Everbody Needs Somebody. 

De Koninklijke Harmonie Ons Genoegen bestaat uit ca. 50 leden en is onderdeel van Muziekvereniging Vlissingen. Naast andere concerten in de provincie, leveren wij met regelmaat een muzikale bijdrage aan tal van herdenkingen in Vlissingen. 

Sinds november 2021 staat het orkest onder leiding van Sander van Dorst. 

Je vindt meer informatie over Ons Genoegen op https://www.facebook.com/koninklijkeharmonieonsgenoegen 
of www.khog.nl 

Lees meer over Vlissingen 1572

Programma 2024

Het programma voor de komende editie van Vlissingen 1572 is bekend. Op zaterdag 6 april bruist de binnenstad van Vlissingen van de

Drie muzikale straatacts te zien

Op de valreep zijn er nog een aantal mooie muzikale straatacts bij gekomen. Geniet lekker van al het moois dat deze drie