Vlissingen

Feest in de stad

Op 16 april 2022 is het feest in de stad in Vlissingen. De Cultuurwerf organiseert samen met de werkgroep Viering Vlissings Verzet 1572, de Stichting Oorlogsjaren Vlissingen en ondernemers uit de binnenstad verschillende activiteiten.

Op de Oude Mark wordt je ondergedompeld in een Middeleeuwse markt waar verschillende ambachten werden gedemonstreerd door de organisatie van Beleef Het Verleden uit Oegstgeest. Daarnaast zijn er voorstellingen van het Middeleeuws Genootschap Monnickendam. De muziek wordt deze dag verzorgd door Gheselscap Goet ende Fyn uit Badhoevedrop. Voor kinderen is er ook van alles te doen zoals workshops Middeleeuws vechten en een piraten glijbaan. Ook zijn er allemaal oudhollandse spelletjes te doen.

De re-enacment is dit jaar grootser dan voorheen. Het begint in de Sint Jacobskerk en daarna volgt een optocht door de stad met verschillende hoofdrolspelers uit de opstand in 1572.

Overdag zijn er genoeg activiteiten te doen, maar ook in de avond speelt een Spaanse band Lola’s Dice in Podium de Piek. Het is feest in de stad!

Feest-in-de-stad-Vlissingen-opstand-re-eacment-optocht-geschiedenis

Lees meer over Vlissingen 1572

poster-Vlissingen-1572-vlissingen1572-opstand-jaartal-bevrijding-spanjaarden-binnenstad-activiteiten-8-april-8april-paasszaterdag-optreden-workshops-jong-en-oud-walcheren

Het programma van Vlissingen 1572

Er is echt genoeg te doen op 8 april in de binnenstad in Vlissingen. Er is een bomvol programma 8 april.Voor iedereen