Vlissingen

Dubbelexpositie

Dubbelexpositie in Vlissingen.Tijdens het jubileumjaar ontwikkelde het Dordrechts Museum een tentoonstelling: ‘Geboorte van Nederland’. Deze tentoonstelling was vanaf 1 april te zien in de hal van het stadhuis in Vlissingen.

In tentoonstelling staat zowel 1572 als 2022 centraal. Aan de ene kant werd het verhaal vertelt over het begin van de Tachtigjarige Oorlog en aan de andere kant staan 4 waarden centraal:

  • vrijheid
  • verdraagzaamheid
  • verschiedenheid
  • verbondenheid

Bezoekers kunnen ook persoonlijk hierop aangesproken worden. Op 1 april 2022 is de tentoonstelling geopend door toenmalige wethouder Reijnierse.

In het MuZEEum in Vlissingen is ook de tentoonstelling: Vlissingen in Verzet. het is een educatie tentoonstelling die samen met de tentoonstelling in het stadhuis zorgt voor een dubbelexpositie. In deze expositie staat het verzet van Vlissingen centraal voor jong en oud. Alle belangrijke gebeurtenissen werden middels striptekeningen in beeld gebracht.

dubbelexpositie-Vlissingen-opstand-verzet

Het is een interessante dubbelexpositie in Vlissingen.

Lees meer over Vlissingen 1572

poster-Vlissingen-1572-vlissingen1572-opstand-jaartal-bevrijding-spanjaarden-binnenstad-activiteiten-8-april-8april-paasszaterdag-optreden-workshops-jong-en-oud-walcheren

Het programma van Vlissingen 1572

Er is echt genoeg te doen op 8 april in de binnenstad in Vlissingen. Er is een bomvol programma 8 april.Voor iedereen